Enervit sport global

Or select your country for local contents

czech rep.

holland

poland

portugal

spain

south africa

sweden

switzerland

norway

Kies je land: belgië nederlands

Voeding en voedingssupplementen

 

Wie van sport houdt, weet dat zowel tijdens wedstrijden als bij de training voedingssupplementen voor optimale prestaties kunnen zorgen. Het Enervit-team doet voortdurend onderzoek in het veld en daardoor weet het wat alle soorten sporters écht nodig hebben, om ook de meest kritische consumenten een complete productenlijn te kunnen bieden voor alle mogelijke behoeften aan voedingssupplementen. De Sport-lijn van Enervit helpt bij het plannen van je strategie op ieder moment van je sportactiviteit: ervoor, om ervoor te zorgen dat er meer energie beschikbaar is; tijdens, om vermoeidheid te bestrijden; erna, voor een snel en optimaal herstel.​​

ERVOOR
De voedingsstrategieën die voorafgaand aan sportactiviteiten moeten worden gevolgd, hebben tot doel om de beschikbaarheid van koolhydraten en waterreserves te optimaliseren. Als tijdens de maaltijden voorafgaand aan een langdurige sportprestatie voeding met een lage glycemische index wordt genuttigd en voeding met een hoge glycemische index wordt vermeden, wordt de oxidatie van vetzuren tijdens de lichamelijke inspanning gestimuleerd. Het gebruik van deze vetten zorgt ervoor dat er glycogeen wordt bespaard, waardoor dit langer beschikbaar blijft tijdens de lichamelijke inspanning. Een gecontroleerd gebruik van koolhydraten met een lage glycemische index kan ervoor zorgen dat het risico van reactieve hypoglycemie wordt verminderd (uit Sport Nutrition Report 1).

 


 

TIJDENS
Tijdens de sportactiviteit is het belangrijk om energie te leveren voor meer uithoudingsvermogen en minder vermoeidheid. De voedingssupplementen die worden aanbevolen tijdens het sporten en die helpen om de prestaties langer te laten duren, zijn gebaseerd op koolhydraten die snel en geleidelijk worden opgenomen; een mix van fructose en maltodextrine om onmiddellijk energie te geven die constant blijft door de tijd heen; minerale zouten in de vorm van oplossingen van koolhydraten en elektrolyten om verliezen door transpiratie tijdens het sporten te integreren.

 

 

 

ERNA
De herstelfasen na een lichamelijke inspanning zijn belangrijke momenten in het leven van een sporter, die weet wanneer het nodig is om snel alle problemen op het gebied van energie en spieren op te lossen die kunnen optreden na een grote lichamelijke inspanning. Het is uiterst belangrijk, vooral als er trainingen of wedstrijden zijn met weinig tijd ertussen, om al vanaf de eerste tien-twintig minuten na de inspanning ervoor te zorgen dat de energiereserves, de spierwerking en het tekort aan water-zouten snel worden hersteld.

 

EQUIPE ENERVIT

Bij de voorbereiding van een voedingsstrategie, een rationeel plan voor het gebruik van voedingssupplementen of het trainingsschema, moet een sporter de beste keuzen maken, op basis van zijn of haar eigen mogelijkheden, de uitgevoerde activiteit, de sportperiode, de duur van de trainingen en andere componenten.

Het resultaat van het onderzoek en de ervaringen van het Enervit-team, dat al 30 jaar sporters van alle niveaus ondersteunt, staat ter beschikking van iedereen die in alle omstandigheden optimale efficiëntie wil behalen.